5 Mayıs 2012 Cumartesi

ALTIN BİLEZİK

Altın Bilezik, farklı bir çok modelin bir araya geldiği altın kategorisi olmakla birlikte bayanlar tarafından oldukça fazla rağbet gören altın modelleridir. Genelde yatırım amaçlı kullamılan bilezikler bayanlar içinde süs eşyası olarakda kullanılmaktadır ve günümüzde bu durumun farkında olan altın üreticileride bir çok farklı kreasyonları farklı altın ayarlarında sunmaktadır.

Genelde 22 ayar olarak rağbet gören bilezikler hem takı hemde yatırım aracı olduğu için diğer 8 14 ve 18 ayara göre daha çok ön plandadır. Fiyat olarak da 22 ayar bilezikler diğerlerine göre daha yüksektir ama yatırım amaçlı daha avantajlı olması insanlarda fiyat farkına bakmaksızın tercih edilmesini sağlamaktadır.

Altın Bilezik modelleri, farklı tarzları ve ayar çeşitleri hatta yeni modellerde bulunan taşlar ile farklılığı ön plana çıkarırken günümüzde oldukça rağbet gören takı modelinede farklı bir hava getirmektedir. Özellikle ayar durumu ile tercihleri yapılan bilezikler günümüzde altın dışında gümüş veya diğer çeşitlerde pek rağbet görmemektedir. Geçmişten günümüze gelen bu durum günümüzde de halen aynı şekilde devam etmektedir. Taş durumunda ise bazı özel işlemeli modellerin üzerinde bulunan pırlanta elmas sümrüt yakut veya safir taşlarda modellikteki çeşitliliğin yanı sıra fiyat olarak da farklılığı getirmektedir. Ayar olarak da en fazl tercih edildiği model türü 22 dir ve 14 olarak da genel de düğünlerde tercih edilmesiyle model çeşitliliği sağlanmaktadır

0 yorum: